Pàgines

diumenge, 18 de desembre del 2011

Risotto de diuemge de tardor (o Risotto de ceps)

Avui us hem preparat la nostra primera recepta per Olor d'ametelles torrades; es tracta d'un risotto de tardor molt gustós i molt fàcil de preparar...com no la cuina italiana no podria faltar a casa nostra. Aquí us deixem amb la recepta. Esperem que vagi de gust.




Risotto de tardor

Necessitem:
  •           2 cebes tendres
  •           Arròs Vialonne Nano
  •           Ceps secs
  •           Mantega
  •           Parmiggiano Reggiano
  •           Brou de verdures
  •           Un gotet de vi blanc
  •           Sal
  •           Pebre

Com es fa:
En primer lloc tallem la ceba molt fineta i la posem a coure (“pochar”) amb la mantega i quan estigui llesta, hi afegim l’arròs. Ho remenem bé un parell de minuts i després hi afegim el got de vi blanc, donant més força als fogons fins que l’alcohol s’evapori. Després hi afegirem l’aigua dels ceps (que prèviament haurem hidratat) i també hi afegim els ceps.

Ara arribar el pas fonamental de tot risotto: anirem afegint cullerades de brou i anirem remenant contínuament i afegint-ne tantes vegades com sigui necessari fins que l’arròs estigui al dente.

Un cop l’arròs ja estigui a punt, farem el  “mantecato” que consisteix en afegir-hi mantega trossejada i anirem remenant fins que aquesta es fongui. D’aquesta manera aconseguirem la textura melosa i tant característica del risotto.  En aquest punt, hi afegim el parmiggiano mentre acabem de fer-hi dues voltes per a que lligui tot bé. I ja tindrem llest aquest rissoto de tardor. 
Que vagi de gust!!




2 comentaris: