Avui us hem preparat la nostra primera recepta per Olor d'ametelles torrades; es tracta d'un risotto de tardor molt gustós i molt fàcil de preparar...com no la cuina italiana no podria faltar a casa nostra. Aquí us deixem amb la recepta. Esperem que vagi de gust.
Risotto de tardor
Necessitem:
- 2 cebes tendres
- Arròs Vialonne Nano
- Ceps secs
- Mantega
- Parmiggiano Reggiano
- Brou de verdures
- Un gotet de vi blanc
- Sal
- Pebre
Com es fa:
En primer lloc tallem la ceba molt fineta i la posem a coure (“pochar”) amb la mantega i quan estigui llesta, hi afegim l’arròs. Ho remenem bé un parell de minuts i després hi afegim el got de vi blanc, donant més força als fogons fins que l’alcohol s’evapori. Després hi afegirem l’aigua dels ceps (que prèviament haurem hidratat) i també hi afegim els ceps.
Ara arribar el pas fonamental de tot risotto: anirem afegint cullerades de brou i anirem remenant contínuament i afegint-ne tantes vegades com sigui necessari fins que l’arròs estigui al dente.
Un cop l’arròs ja estigui a punt, farem el “mantecato” que consisteix en afegir-hi mantega trossejada i anirem remenant fins que aquesta es fongui. D’aquesta manera aconseguirem la textura melosa i tant característica del risotto. En aquest punt, hi afegim el parmiggiano mentre acabem de fer-hi dues voltes per a que lligui tot bé. I ja tindrem llest aquest rissoto de tardor.
Que vagi de gust!!
ohoho! què bo! i mira que jo no sóc gens d'arròs, però de ceps si!!! mmmm...
ResponEliminaEs molt fàcil i molt bo!!
ResponElimina